Znáte to. Malá ploška, co studí. 

 

Nádech, výdech, nádech, zadržet dech a výdech a teď znova hluboký nádech ... slova o dechu bezduše vycházela dechovou trubicí černookého doktora. A fonendoskop něžně studil mé žeberní zákruty. Rentgen pak zase hrudník. 

 

Slova o studu jsem raději spolkla. Koho to dnes zajímá. 

 

"To bude virová infekce, i z krve se to tak jeví, poprosím vás o 210 Kč a jděte si lehnout. Kdyby bylo opravdu moc zle, volejte si sanitku, dáme vám kortikoidy a ono vám to to dýchání pěkně roztáhne, "  s úsměvem člověka, co už se uklidnil, se se mnou rozloučil lékař.

 

Trochu mě mrzelo, že ani trošku neflirtoval. Ale pak jsem si říkala, že to je ta světská Bětka, kterou přece nechci přikrmovat a že se tak aspoň nebudu soustředit na blbiny, jakými tmavoocí muži z Východu bezpochyby jsou. (Pán Ježíš je výjimka potvrzující pravidlo!)

 

No je to skoro týden a půl a na plících to cítím pořád, ačkoliv se už nedusím. Život musí fungovat dál, protože na volný noze není radno si nechat unikat kšefty. Jenže .. ouha!

 

Alzbeto, moc se vam omlouvam. Kolegyne je covid pozitivni, ja mam teploty, kaslu a ztratila jsem cich. Jdu na testy, dam brzo vedet. Anglictinu tedy asi s holkama rusime, co?

 

A do háje .. takže rychle obepsat všechny děti, rodiče dětí, které jsem po S. a J. (nejkrásnější pihovatý rošťačky :)), jejichž maminka má covid, učila .. Půl lekcí zase přesunout do onlinu a půl ..nechat na zvážení rodičů. 

 

Betko, manzelovi je opravdu zle, je nachlazeny, vite jak to dneska je, nechceme vas vystavit mozne nakaze. Budto vezmete V. ven a budete se ucit tam a nebo proste priste.

 

Jako domino. Rodina za rodinou. Někde dělají opatření předběžná. Jinde záběžná a někde se uzavírají styku s veřejností i zcela bez důvodu. 

 

Hele Betu, uz nebudu jezdit do centra. Stejne mame distancni vyuku, tak je to pro me zbytecny. Pockame jak bude a pak se uvidime, jo? Opatruj se kocko.

 

Jenže jak dlouho tohle bude v Praze ještě trvat? To už takhle bude na furt? Co jako bude tím zlomovým okamžikem, kdy už se to nechá být? Ten virus přece nezmizí ...

 

O tom všem a mnohém jiném je velmi radno :) diskutovat s kamarádkou .. v centru Prahy ..když jsou #loveandcovidintheair ..